تجهیزات تصفیه آب

دیونایزر

دیونایزر

دیونایزر دستگاهی است که برای تولید آب خالص دیونیزه جهت مصرف آزمایشگاهی و صنعتی کاربرد دارد که شامل ستون های رزین آنیونی و کاتیونی جهت حذف یون ها مورد استفاده قرار می گیرد.

آب دمین و مقطر از این نظر که همه آنها از انواع آب تصفیه شده هستند، بدان معناست که برای حذف ناخالصی ها و مناسب ساختن آب تصفیه شده برای استفاده خاص، تحت برخی مراحل تصفیه قرار گرفته است. اگرچه از کیفیت مشابه بالایی برخوردارند، اما تمایز بین سه مورد در فرآیند تصفیه برای تولید آنها نهفته است دستگاه فیلتر دیونایزر آبساز جهت تولید آب دیونیزه دوبار تقطیر آزمایشگاهی صنعتی در آریاب.

دیونایزر چیست

اصطلاحات "مین زدایی" و "یون زدایی" اغلب به جای یکدیگر استفاده می شوند، هر دو به فرآیندهای تبادل یونی  اشاره دارند که برای حذف تقریبا تمام جامدات محلول از یک جریان استفاده می شود. به طور معمول، "مین زدایی" برای اشاره به طور گسترده به هر یا تمام فرایندهای تصفیه ای که برای حذف مواد جامد محلول از یک مایع استفاده می شود، نه تنها دیونایزر، بلکه فرآیندهای فیلتراسیون مانند اسمز معکوس (RO) و نانو فیلتراسیون را نیز شامل می شود.

کاربرد دیونایزر


برای کاربردهایی که به آستانه های خلوص بالا نیاز دارند می توان از آب دمین  DI و آب مقطر استفاده کرد. مصارف رایج صنعتی دیونایزر شامل موارد زیر است داروها و مواد آرایشی: از DI و یا آب مقطر به عنوان ماده سازنده یا حلال در تولید محصولات دارویی و آرایشی به منظور کنترل کیفیت و ایمنی محصول استفاده می شود. روشهای مختلف تولید آب معدنی برای مصارف مختلف، شستشو و تمیز کردن RO یا DI خواهد بود در حالی که در فرمولاسیون از آب مقطر استفاده می شود.

میکروالکترونیک و نیمه هادی: به دلیل خلوص بالا، DI یا آب مقطر به راحتی آلاینده های یونی را در سطح اجزای حساس الکترونیک حل می کند و آنها را برای اهداف شستشو و تمیز کردن در صنایع میکروالکترونیک و نیمه هادی مفید می کند. به طور معمول، از آب RO  DI برای میکروالکترونیک استفاده می شود زیرا حجم زیادی مورد نیاز است و به فلزات بسیار کم نیاز است.

برای استعلام قیمت، مشاوره و خرید دستگاه های اسمز معکوس گروه صنعتی آریاب با کارشناسان ما تماس بگیرید.

رزین دستگاه دیونایزر

غذا و نوشیدنی: از آب DI اغلب برای پاکسازی ظروف و تجهیزات استفاده می شود، در حالی که از آب مقطر می توان به عنوان ماده تشکیل دهنده استفاده کرد.
قدرت: از هر دو روش تقطیر و DI برای پیش تصفیه آب برای خنک سازی برج ها و دیگهای بخار فشار بالا استفاده می شود. خلوص بالای آب مقطر و DI، حرارت و فشار قابل پیش بینی را تضمین می کند، از پوسته پوسته شدن محافظت می کند و هزینه های انرژی را به حداقل می رساند. از تقطیر معمولاً به عنوان بخشی از ZLD در پروژه های برق استفاده می شود. به دلیل صرفه جویی در هزینه، در بیشتر پروژه ها از RO / DI برای خوراک دیگ بخار استفاده می شود

دیونایزر با ستون رزین آنیونی و کاتیونی

دیونایزر با ستون رزین میکس بد

دستگاه دیونایزر تصفیه آب

در دستگاه دیونایزر های میکس بد، رزین های تبادل کاتیونی و تبادل آنیونی از نزدیک مخلوط می شوند و در یک مخزن فشار منفرد موجود هستند. این دو رزین کاتیونی و آنیونی با هم زدن با هوای فشرده مخلوط می شوند رزین های کاتیونی در سیکل هیدروژن و رزین های آنیونی در سیکل هیدروکسید خواهند بود که با تبادل یون آنها نهایتا تصفیه آب از ترکیب هیدروکسید و یون هیدروژن حاصل خواهد شد.

برای انجام احیا، دو رزین به صورت هیدرولیکی از طریق دانسیته از هم جدا می شوند. از آنجا که رزین آنیونی سبک تر از رزین کاتیونی است، به سمت بالا می رود، در حالی که رزین کاتیونی به پایین می افتد. پس از مرحله جداسازی، احیا با سود سوز آور و یک اسید قوی انجام می شود. هر ماده احیا کننده اضافی با شستشوی جداگانه هر بستر از بین می رود.

در واقع دیونایزر ها در دو دسته کلی طبقه بندی  می شوند:

1. دیونایزر های تک ستونی

2. دیونایزر های دو ستونی

دیونایزر تک ستونی


دیونایزر های تک ستونی از یک ستون تشکیل شده اند و وظیفه حذف آنیون ها و کاتیون ها بر عهده همین یک ستون رزینی می باشد. رزین در دیونایزرهای تک ستونی رزین میکس بد یا بستر مختلط است که از تخلیط هر دو نوع رزین آنیونی و کاتیونی حاصل می شود. نوع خاصی از رزین های میکس بد نیز وجود دارند که در ستون های مخصوصی به تولید آب DI می پردازند و قابل احیا هستند.

در دیونایزر های تک ستونی می توان از دو نوع رزین استفاده نمود که بستگی به نوع مخزن مورد استفاده به عنوان ستون رزینی دارد. یکی رزین MB400 و یا UCW3600 است که غیر قابل احیا می باشند و دیگری ترکیب رزین C100MB و A400MB است. با استفاده از تفاوت دانسیته رزین های فوق می توان آنها را از هم جدا کرده و جدا گانه احیا نمود. تفاوت رزین آنیونی و کاتیونی ذکر شده در فوق در دانسیته آنها است. بنابر این می توان آنها را از هم جدا نمود و احیا کرد.

مزایای دیونایزر میکس بد به شرح زیر است

- آب به دست آمده از خلوص بسیار بالایی برخوردار است و کیفیت آن در طول چرخه ثابت است

- pH تقریبا خنثی است

- نیاز به آب شستشو بسیار کم است

دیتاشیت رزین میکس بد
دیتاشیت رزین میکس بد

دیتاشیت رزین میکس بد

از معایب سیستم های میکس بد (رزین دیونایزر ) ، ظرفیت تبادل کم و روش عملیاتی پیچیده تری است که به دلیل مراحل جداسازی و ترکیب مجدد انجام می شود. یکی از ضعف هایی که سیستم های دیونایزر دارند احیا ناپذیری رزین میکس بد است. در صورت اشباع شدن باید رزین میکس بد را تعویض نمود.

دیونایزر های دو ستونی


در دیونایزر های دو ستونی مشخصا از دو ستون رزینی استفاده می کنند که یکی از رزین کاتیونی و دیگری از رزین های آنیونی است. آب خام ابتدا به ستون کاتیونی وارد می شود و سپس وارد ستون آنیونی می گردد. از آنجایی که ظرفیت رزین کاتیونی از رزین آنیونی بیشتر می باشد از رزین آنیونی بیشتری استفاده می کنیم.

رزین مورد استفاده در دیونایزر ها


در دیونایزر ها از رزین میکس بد که می تواند MB400 یا UCW3600 باشد استفاده نمود. این رزین ها برای دیونایزر های تک ستونی مورد استفاده قرار می گیرند یا همانگونه که گفته شد می توان از رزین های مخصوص دیونایزر های تک ستونی احیا شوند استفاده کرد که C100MB و A400MB نام دارند.

قیمت دستگاه دیونایزر آزمایشگاهی

گروه صنعتی آریاب خاور میانه تولید کننده انواع تجهیزات تصفیه آب و فاضلاب و وارد کننده و تولید کننده انواع مواد شیمیایی مربوط می باشد. برای استعلام قیمت، مشاوره و خرید تجهیزات و متد شیمیایی آریاب با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

021-55271642

09213065924

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

  • All
  • پکیج تزریق
  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
تلفن آریاب