احیای رزین کاتیونی سختی گیر آب

احیای سختی گیر رزینی

روش صحیح احیای سختی گیر رزینی آب

زمان احیا سختی گیر وقتی است که سختی گیر رزینی تمام سدیم موجود خود را با کلسیم و منیزیم جایگزین کرد، نیاز به احیا دارد. در این فرآیند، نمک از بستر عبور داده می شود تا یونهای جذب شده کلسیم و منیزیم از رزین آزاد شده و سدیم به رزین بازگردد. یونهای آزاد شده به همراه سایر مواد اضافی به فاضلاب منتقل می شوند. نازل ها از خروج رزین از سختی گیر جلوگیری می کنند.

رزین سختی گیری آب

احیای سختی گیر رزینی


فرآیند احیا می تواند دستی، نیمه اتوماتیک یا تمام اتوماتیک باشد. بر همین اساس است که سختی گیر های رزینی به سه دسته کلی زیر تقسیم می شوند

سختی گیر رزینی دستی

سیستم های دستی اپراتور را ملزم می کند تا سیکل احیا و شستشو و همچنین بازگشت به سرویس را شروع کند. این نوع سختی گیر ها دارای یک شیر سولو ولو می باشند. فرآیند های پنج گانه سرویس و شستشوی سختی گیر باید با استفاده از این شیر ها و شیر های خروجی، درین و خط نمک انجام شود.

سختی گیر رزینی نیمه اتوماتیک از نوع فلزی / FRP

با سیستم های نیمه اتوماتیک ، اپراتور باید سیکل احیا را شروع کنند اما سختی گیر رزینی همه موارد دیگر را کنترل می کند. این نوع سختی گیرها دارای یک شیر می باشد.

سختی گیر رزینی تمام اتوماتیک

سختی گیر رزینی کاملاً اتوماتیک زمانی به تایمر مجهز هستند که به طور خودکار سیکل احیا و هر مرحله بعد را شروع می کند. احیا معمولاً در دوره کم جریان انجام می شود. سختی گیر تعویض یونی کاملاً اتوماتیک جریانی سیکل احیا را بر اساس مترمکعب آب استفاده شده، آغاز می کند.

طرز کار دستگاه سختی گیر رزینی


برای جلوگیری از افزایش سطح سدیم در آب نرم شده می توان از کلرید پتاسیم به جای کلرید سدیم استفاده کرد. با این حال ، کلرید پتاسیم گران تر و تا حدی سخت تر از کلرید سدیم است. علاوه بر این ، پتاسیم با شدت بیشتری به رزین می چسبد ، بنابراین ممکن است بازده تبادل را کاهش دهد. صنعت تصفیه آب هنگامی که به دلایل مربوط به سلامتی یا زیست محیطی مجاز نباشد ، کلرید پتاسیم را به عنوان یک جانشین احتمالی برای کلرید سدیم می داند. تصور نمی شود که کلرید پتاسیم در کل شرایط جایگزین کلرید سدیم باشد.

مراحل احیای سختی گیر


احیا به طور کامل ظرفیت تبادل رزین را بازیابی نمی کند ، بنابراین اثر سختی گیرها به تدریج کاهش می یابد. رزین اشباع شده باید جایگزین شود. راه حل دیگر این است که از متخصصان تصفیه آب راهنمایی در مورد بهبود ظرفیت تبادل با یک محلول اسید یا باز قوی استفاده کنید.

رسوب می تواند رزین تبادل یون ، نازل ها و روزنه ها را در نرم کننده ها مسدود کرده و اثر بازسازی را کاهش دهد. برای جلوگیری از تجمع رسوبات ، قبل از تصفیه آب ، کدورت ، رسوب یا ذرات آهن ، منگنز یا گوگرد را از بین می برد.

احیا سختی گیر

احیای رزین سختی گیر چهار مرحله دارد:

  1. شستشوی معکوس
  2. شستشوی بستر با آب نمک
  3. پرکردن مخزن نمک
  4. شستشوی نهایی بستر

شستشوی معکوس

در این مرحله آب از پایین وارد بستر رزین می شود و با عبور از میان خلل و فرج بستر با توجه به فشار آب، دانه های رزین از کف بلند می شوند و اصطلاحا بستر منبسط می گردد. شستشوی معکوس برای خارج نمودن مواد ناخالص بستر رزین و همچنین برای آماده کردن بستر برای احیا است چراکه با جدا شدن دانه های رزین از هم ماده احیا کننده به خوبی در میان آنها جریان خواهد یافت که از مراحل احیا سختی گیر می باشد.

نکته ای که در تمام مراحل کارکرد سختی گیر رزینی بسیار حائز اهمیت است بحث فشار آب ورودی است. اگر فشار آب در میزان استاندارد باشد تمام مراحل به درستی و به طور کامل انجام خواهند شد.

احیای رزین کاتیونی C100

نحوه تعویض رزین سختی گیر


رسوب آهن یک مشکل جدی در سختی گیر رزینی آب است. نرم سختی گیر رزینی آب آهن محلول را از بین می برند ، اما هنگامی که این آهن در معرض هوا یا کلر قرار می گیرد ، اکسید می شود و ماده جامدی ایجاد می کند که در بستر رزین کاتیونی گیر می کند. اگر یک سختی گیر رزینی رسوب آهن پیدا کند ، محصولات موجود در بازار که حاوی هیدروسولفیت سدیم یا پلی فسفات هستند ،رزین را به طور موثر تمیز می کنند. توجه به این نکته مهم است که استفاده از فسفات در ناحیه های هم مرز با دریاچه های بزرگ ممنوع است و ممکن است در مناطق دیگر ممنوع باشد. برای آگاهی از مقررات احتمالی محلی با بخش بهداشت محلی مشورت کنید.

اجزای سختی گیر رزینی

احیای رزین با نمک


از آنجا که تمیز کردن مواد تبادل ناپایدار بسیار دشوار است ، پیشگیری بهترین روش نگهداری است. برای کاهش یا جلوگیری از رسوب آهن ، فیلترهای تصفیه کننده می توانند ذرات آهن را قبل از سختی گیر رزینی از بین ببرند. گزینه دیگر استفاده از ترکیبات نمکی است که حاوی ماده شیمیایی تصفیه آهن است. این ترکیبات به صورت تجاری در دسترس هستند و با هر بازسازی بستر تبادل را تمیز می کنند.

نمک مورد استفاده در احیای رزین سختی گیر باید حتما نمک بدون ید و ترجیحا به شکل قرصی باشد زیرا نمک گرانولی ممکن است به صورت حل نشده وارد بستر رزین شود و یا شیر سختی گیر را دچار گرفتگی کند و سنگ نمک نیز دارای لرد در هنگام انحلال است.

رزین سختی گیر

رزین ها را به سه دسته کلی تقسیم می کنند

  • رزین های آنیونی
  • رزین های کاتیونی
  • رزین های میکس بد (بستر مختلط)

رزین کاتیونی


رزین کاتیونی وظیفه حذف کاتیون ها را بر عهده دارد. این رزین ها و تمام رزین های تبادل یونی با جایگزینی یون عمل مربوط به خود را به انجام می رسانند. برای مثال رزین سختی گیر که از نوع رزین کاتیونی است با حذف کلسیم و منیزیم و جایگزینی آنها با سدیم عمل سختی گیری را به انجام می رساند. رزین کاتیونی به دو دسته رزین کاتیونی قوی و ضعیف تقسیم می شود.

رزین کاتیونی قوی

رزین کاتیونی قوی می تواند تمام کاتیون های آب را حذف نماید. از این خاصیت رزین کاتیونی قوی در تولید آب دیونیزه استفاده می کنند. رزین سختی گیر که در سختی گیر های رزین عضو اصلی تبادل یون و سختی گیری است نیز جزء رزین های کاتیونی قوی است.

گروه صنعتی آریاب تولید کننده انواع تجهیزات تصفیه آب و فاضلاب و مواد شیمیایی می باشد. برای استعلام قیمت، مشاوره و خرید محصولات و مواد شیمیایی با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

021-55271642

09190640742

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

دیدگاه‌ها  

0 #1 علی مراد 1401-10-25 17:49
احیای رزین بهتریه هر چند وقت یکبار صورت بگیره استاد ؟
لطفا پاسخ بدید
خیلی مهمه
نقل قول کردن

محصولات آریاب

  • اسمز معکوس - دستگاه آب شیرین کن +

    آب شیرین کن اسمز معکوس اسمز معکوس تصفیه آب یکی از روش های پر کاربرد در فرآیند های جداسازی ترکیبات اطلاعات بیشتر
  • سختی گیر رزینی +

    سختی گیر رزینی خانگی سختی گیر (water softener) از پر کاربرد ترین دستگاه های امروزی حذف سختی کل آب که اطلاعات بیشتر
  • دی اریتور (دیریتور) - هوازدا +

    دی اریتور دی اریتور وسیله ای برای حذف گاز ها از آب است. همانطور که می دانید وجود گازهایی مانند اطلاعات بیشتر
  • منبع کویل دار +

    اجزای منبع کویل دار یکی از نیاز های اساسی و ضروری مراکز صنعتی، بیمارستان، کارخانه، ساختمان های مسکونی و استخر اطلاعات بیشتر
  • آشغالگیر +

    انواع آشغالگیر آشغالگیر در آغاز تمام فرایند های تصفیه فاضلاب و قبل از همه آنها قرار می گیرند . همان طور اطلاعات بیشتر
  • چربی گیر +

    پکیج چربی گیر چربی گیر می تواند در واحدهای ابتدایی تصفیه خانه ها قرار گیرد. چربی گیر از جنس پلی اطلاعات بیشتر
  • فیلتر پرس +

    فرآیند تصفیه فیلتر پرس فیلتر پرس برای جدا سازی ذرات جامد معلق در محلول های مایع توسعه پیدا کرده است. اطلاعات بیشتر
  • فیلتر شنی - تولید و فروش فیلتر شنی +

    فیلتر شنی فیلتر شنی می تواند مواد جامد معلق در آب را که عامل اصلی کدورت آب به حساب می اطلاعات بیشتر
  • فیلتر کربنی - ساخت فیلتر های کربنی +

    فیلتر های کربنی فیلتراسیون کربن فعال یک فناوری رایج است که بر اساس جذب آلاینده ها در درون فیلتر کربنی اطلاعات بیشتر
  • هیدروسیکلون - تولید و فروش هیدروسیکلون +

    هیدروسیکلون چیست هیدروسیکلون Hydrocyclone یا دانه گیر تجهیزی از نوع تصفیه آب می باشد که برای حذف ماسه و ذرات اطلاعات بیشتر
  • اسید دی اسکلر +

    اسید دیسکلر (دی اسکلر) به روش های گوناگونی تهیه می گردد. اسید دیسکلر 33 درصد بدون بو با فرمول و اطلاعات بیشتر
  • آنتی اسکالانت - قیمت و فروش آنتی اسکالانت +

    آنتی اسکالانت آنتی اسکالانت از مواد مورد استفاده در شستشوی سیستم و دستگاه های متنوع می باشد. استفاده از آنتی اطلاعات بیشتر
  • رزین کاتیونی پرولایت +

    رزین کاتیونی پرولایت c100 رزین کاتیونی و آنیونی مصنوعی که اکنون در مصارف تصفیه آب استفاده می شود ، در زمان اطلاعات بیشتر
  • پکیج تصفیه فاضلاب بهداشتی +

    پکیج تصفیه فاضلاب بهداشتی و صنعتی پکیج تصفیه فاضلاب بهداشتی صنعتی ، نمونه فشرده و پیش ساخته واحد های تصفیه فاضلاب اطلاعات بیشتر
  • پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی +

    پکیج تصفیه پساب صنعتی پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی با هدف جلوگیری از گسترش آلودگی در محیط زیست و همچنین استفاده اطلاعات بیشتر
  • 1

مشاوره خرید

شماره تلفن دفتر: 02155271642

کارشناس آب: 09213065924

کارشناس فاضلاب: 09213065925

تلفن آریاب