احیا و بهره برداری سختی گیر رزینی

رزین سختی گیر

 احیای رزین سختی گیر 

در هنگام کار، آب سخت به طور معمول از بستر رزین کاتیونی پرولایت C100 / C100E عبور داده می شود که در یک مخزن تحت فشار نگه داشته می شود. مخزن سختی گیر رزینی دارای سیستم توزیع و جمع آوری بالا و پایین (نازل) است. نازل آب پخش کن سختی گیرهای رزینی به گونه ای طراحی شده است تا اطمینان حاصل شود که آب خام در کار سرویس به طور مساوی از بستر رزین کاتیونی تبادل یونی عبور می کند. با عبور آب از بستر رزین کاتیونی سختی گیر، سختی آب (به طور خاص کلسیم و منیزیم) با یون های سدیم رد و بدل می شود.

رزین پرولایت سختی گیر رزین پرولایت سختی گیر

از این رو آب نرم تصفیه شده توسط سختی گیر رزینی دارای سدیم بالاتر و هدایت الکتریکی و همچنین TDS کمی بالاتر است. هنگامی که رزین کاتیونی پرولایت C100E اشباع شود، آنگاه با محلول آب نمک NaCl برای احیا رزین به فرم سدیم، آماده مرحله بعدی عملکرد سختی گیر رزینی می شود. بنابراین سیستم های داخلی نیز مجبورند توزیع و جمع آوری محلول احیا کننده آب نمک، شستشو و غیره را انجام دهند.

بهترین سرعت خطی برای سختی گیر رزینی هنگامی که سختی گیر های رزینی در حالت سرویس قرار دارند بین 10 تا 50 مت مکعب بر متر مربع بر ساعت می باشد.  در سرعت خطی بسیار کم، پدیده کانال سازی می تواند در بستر رزین اتفاق افتد که منجر به عملکرد ضعیف رزین ها و فاصله کوتاه بین دو احیای متوالی شود.

احیای رزین کاتیونی

انواع سختی گیر رزینی

در حالی که برخی از سختی گیر های کوچک صنعتی و خانگی با عمق بسیار کم عمق بستر رزین کاتیونی پرولایت C100E کار می کنند، از عمق بستر رزین کاتیونی پرولایت C100 و C100E زیر 610 میلی متر (2 فوت) باید اجتناب شود و ترجیحا از عمق بستر رزین کاتیونی پرولایت C100 و C100E بیشتر از 1000 میلی متر (3 فوت) استفاده شود. ارتفاع مخزن تحت فشار سختی گیر رزینی و افت فشار معمولاً عامل کنترل کننده در حداکثر ارتفاع بستر رزین کاتیونی پرولایت C100E است.

برای رزین کاتیونی پرولایت Purolite C100 توصیه می کنیم که افت فشار در بستر رزین کاتیونی پرولایت  C100E باید کمتر از 150 kPa باشد ، زیرا برای تراکم بستر رزین کاتیونی پرولایت C100 و یا رزین C100E و هرگونه مواد جامد در بستر رزین کاتیونی پرولایت C100 و C100E طبقه بندی شده ، کمک هزینه ای قرار داده ایم. عمق بستر رزین کاتیونی پرولایت C100 و C100E بیشتر از 2000 میلی متر (6 فوت 6 اینچ) بندرت مشاهده می شود. نسبت ارتفاع به قطر در هر طراحی واحد سختی گیر رزینی اهمیت دارد.

اگرچه گاهی اوقات با سختی گیر هایی رو برو می شویم که دارای فضای انبساط کمتری هستند ، اما حداقل 75٪ فریبرد (فضا) بالای بستر رزین کاتیونی پرولایت C100 و یا C100E را توصیه می کنیم تا حداقل 50٪ گسترش بستر رزین کاتیونی پرولایت C100E را در حین شستشوی معکوس داشته باشید. این به طور معمول برای یک مخزن احیا شده با جریان مناسب کافی است و طبقه بندی هیدرولیکی خوبی از بستر رزین کاتیونی پرولایت C100 و همچنین رزین پرولایت C100E را تضمین می کند.

عملکرد سرویس معمولاً با تشخیص افزایش سختی، یا بر حسب میزان دبی عبوری یا به صورت زمانی (کنترل ساعت زمان) خاتمه می یابد. احیا می تواند به صورت دستی یا خودکار از طریق سیستم کنترل آغاز شود.

گروه صنعتی آریاب تولید کننده انواع تجهیزات تصفیه آب و فاضلاب و وارد کننده و تولید کننده انواع مواد شیمیایی می باشد برای استعلام قیمت، مشاوره و خرید انواع محصولات و مواد شیمیایی با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

 بستر رزین کاتیونی پرولایت 


در حالی که بستر رزین کاتیونی پرولایت C100 / C100E احیا شده سطح کمی از مواد معلق موجود در آب خام ورودی را تحمل می کنند ، انتظار نمی رود که سختی گیر رزینی به عنوان فیلتر مکانیکی کار کند. برای اطمینان از عملکرد بهینه سختی گیر رزینی ، قبل از سختی گیر رزینی پیش تصفیه مناسب باید همیشه گنجانده شود. این پیش تصفیه می تواند فیلتر شنی برای حذف مواد معلق موجود در آب خام باشد. همچنین در مواردی که آب خام ورودی دارای کلر آزاد باشد حتما باید قبل از سختی گیر رزینی از فیلتر کربنی به منظور حذف کلر آزاد استفاده نمود.

مراحل احیا سختی گیر

احیا سختی گیر رزینی با رزین کاتیونی پرولایت C100 و C100E

احیای رزین سختی گیر دارای چهار مرحله است

  1. شستشوی معکوس
  2. مکش آب نمک
  3. پرکردن مخزن نمک
  4. شستشوی نهایی

مرحله ای که در فوق نوشته نشده است مرحله سرویس است که مربوط به فرآیند سختی گیری است و جزئی از مراحل احیا نمی باشد.

رزین سختی گیر در سیکل سدیم فعالیت می کند و برای احیای آن کافی است سدیم را در اختیار دانه های رزین قرار دهیم تا دوباره آماده تبادل یون و سختی گیری شوند. احیا رزین کاتیونی پرولایت C100 / C100E به صورت جریان از بالا به پایین انجام شود. سیکل احیاء به طور معمول از 5 مرحله ساخته شده است و به طور معمول بسته به طراحی دقیق بین 1 تا 2 ساعت طول می کشد. برای این نوع احیا ، آبهای تأثیرگذار معمولاً از کیفیت کافی برای تمام مراحل از جمله رقیق سازنده برخوردار هستند.

شستشوی معکوس بستر


اولین قدم برای سیکل احیا، شستشوی معکوس است. آب شستشوی معکوس از طریق سیستم جمع آوری / توزیع پایین وارد مخزن سختی گیر تعویض یونی می شود ، بستر رزین کاتیونی پرولایت C100 و C100E را سست می کند و باعث می شود که بستر رزین کاتیونی پرولایت C100E هنگام عبور آب از داخل آن ،منبسط شود. شستشوی معکوس به گونه ای طراحی شده است که رزین کاتیونی را بالا ببرد ، برای تماس بهتر با احیا کننده و همچنین برای از بین بردن هرگونه مواد معلق معلق که از منبع ورودی فیلتر شده است و در بستر رزین کاتیونی پرولایت C100 و C100E جمع شده است. حجم آب مورد نیاز در بکواش به میزان مواد جامد بستگی دارد.

تزریق نمک احیا کننده به رزین کاتیونی پرولایت 


پس از مرحله بکواش آب نمک وارد بسترمی شود و با تبادل یون؛ سدیم را به رزین باز می گرداند. در کنار سختی گیر های رزینی همواره یک مخزن نمک برای احیا وجود دارد که در آن آب نمک برای احیا ذخیره می شود. نمک مورد استفاده برای احیای سختی گیر های رزینی باید حتما بدون ید باشد. می توان از سنگ نمک و یا قرص نمک متبلور شده برای احیای سختی گیر رزینی استفاده نمود.

پرکردن مخزن نمک


برای مراحل بعدی و دوره های بعدی احیا باید آب نمک آماده باشد برای همین پس از مرحله مکش آب نمک نوبت به پر کردن آن می رسد. در این مرحله همچنین باید میزان نمک درون مخزن را نیز بررسی نمود. اندازه مخزن نمک را نیز بر اساس حجم رزین و ظرفیت دستگاه تعیین می کنند و در زمان انجام محاسبات باید در نظر گرفته شود.

مرحله شستشوی نهایی


مرحله شستشوی معکوس یا بکواش بسته به شرایط 5 تا 20 دقیقه زمان خواهد برد. در جایی که بستر رزین کاتیونی پرولایت  C100E فقط برای تماس با احیا کننده بهتر نیاز به شل شدن دارد، پس از شستشوی معکوس ، یک مرحله نیاز است تا بستر رزین کاتیونی پرولایت C100E در جای خود بنشیند. بسته به اندازه بستر رزین کاتیونی پرولایت C100 و C100E ، فضای آزاد  میزان شستشوی معکوس مورد استفاده ، این مرحله می تواند بین 2 تا 8 دقیقه طول بکشد.

گروه صنعتی آریاب تولید کننده انواع تجهیزات تصفیه آب و فاضلاب و وارد کننده و تولید کننده انواع مواد شیمیایی می باشد برای استعلام قیمت، مشاوره و خرید انواع محصولات و مواد شیمیایی با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.


نحوه ریختن رزین سختی گیر

تزریق احیا کننده با سرعت مناسب و غلظت آب نمک بسیار مهم است. تماس مناسب بین محلول NaCl (آب نمک) و رزین برای عملکرد بهینه ضروری است. Purolite توصیه می کند آب نمک با غلظت 10٪ آماده شود. تجربه نشان می دهد که در غلظت های بالاتر و زیر این غلظت از دست دادن اندک در عملکرد می توان انتظار داشت. میزان احیا (مقدار NaCl در لیتر رزین) به کار رفته به طور معمول بین 80 تا 160 گرم در لیتر باشد ، هرچند سطوح احیا به عنوان حداقل 50 گرم در لیتر و به اندازه 250 گرم در لیتر استفاده شده است.

آبکشی آهسته (جابجایی احیا کننده) همیشه با سرعت جریان مشابه مرحله تزریق آب نمک انجام می شود. برای اطمینان از این امر، ابتدا یک زمان تماس یکنواخت بین رزین و محلول احیا کننده و دوم اینکه آب شستشو از همان مسیر احیا کننده از طریق بستر رزین پیروی می کند. از آنجا که شستشوی آهسته معمولاً در از بین بردن بازسازی شده از رزین کارایی بیشتری دارد، شستشوی آهسته تر به کار رفته در کاهش میزان شستشوی نهایی مورد نیاز در پایان احیا می تواند سودمند باشد. به طور معمول 5 تا 10 دقیقه از آبکشی آهسته استفاده می شود. معمولا از این مرحله برای پر کردن منبع نمک نیز استفاده می گردد.

شستشو سریع نهایی اغلب با سرعت جریان سرویس انجام می شود و این همچنین به عنوان یک شرایط اثبات قبل از بازگشت به سرویس پس از احیا عمل می کند. در بعضی مواقع که محدودیت های جریان رخ می دهد، شستشوی سریع رزین  با سرعتی کمتر از سرعت گردش سرویس انجام می شود. به طور معمول 10 تا 25 دقیقه  بسته به طراحی سیستم توزیع / جمع آوری و میزان شستشوی کند که قبلاً انجام شده است مورد نیاز است.

عملکرد سختی گیر رزینی

داده های زیر برای کمک به مهندس طراح طراحی ظرفیت تبادل و نشت سختی حاصل از رزین کاتیونی پرولایت Purolite C100  در شرایط عملیاتی مختلف تخمین زده شده است. کلیه داده های نشان داده شده حاصل سالها تجربه صنعتی بوده و با حسن نیت تهیه می شود، اما عملکرد نهایی به همان اندازه به طراحی و عملکرد دقیق سیستم ، کیفیت مواد شیمیایی احیا کننده و همچنین نگهداری طولانی مدت بستگی دارد.

اجزای سختی گیر رزینی

سیستم سختی گیر رزینی طراحی شده توسط بعضی از مهندسین که از کارخانه اصلی و استاندارد با طراحی ساده استفاده می کنند، ممکن است بخواهند حاشیه طراحی (ضریب ایمنی) را با توجه به داده های منتشر شده در نظر بگیرند تا کمتر از عملکرد ایده آل اجازه دهند. لطفا توجه داشته باشید که داده های ارائه شده در این بخش مخصوص طرح های با عمق بیش از 1000 میلی متر (3 فوت 3 اینچ) می باشد. برای عمق بستر کم عمق ممکن است نیاز به کاهش نرخ عملکرد مورد انتظار بسته به کیفیت طرح باشد.

از مهم ترین اجزای سختی گیر رزینی می توان مخزن رزین، رزین سختی گیری، مخزن نمک، شیر کنترل که در سختی گیر ها یا از نوع شیر های پنج حالته نیمه اتومات یا تمام اتومات هستند و یا از نوع شیر های سه حالته سولو ولو را نام برد.

رزین سختی گیر از نوع رزین کاتیونی است که در سیکل سدیم می تواند کاتیون های سختی آور را از آب حذف کند. سیکل سدیم یعنی این رزین یون سدیم را جایگزین کاتیون های محلول در آب می کند.

انواع رزین

رزین ها را به سه دسته تقسیم می کنند

  • رزین کاتیونی
  • رزین آنیونی
  • رزین میکس بد

رزین کاتیونی


رزین های کاتیونی را به دو دسته تقسیم می کنند

  1. رزین های کاتیونی قوی
  2. رزین های کاتیونی ضعیف

رزین کاتیونی قوی

از رزین کاتیونی قوی زمانی استفاده می کنند که می خواهند تمام کاتیون ها را از آب حذف کنند برای مثال در دیونایزر ها از رزین کاتیونی قوی استفاده می شود. در دیونایزر ها از رزین کاتیونی قوی در سیکل هیدروژن به همراه رزین آنیونی قوی در سیکل هیدروکسید استفاده می کنند. رزین کاتیونی قوی تمام کاتیون ها را با یون هیدروژن و رزین آنیونی قوی تمام آنیون ها را با یون هیدروکسید مبادله می کند. 

گروه صنعتی آریاب تولید کننده انواع تجهیزات تصفیه آب و فاضلاب و وارد کننده و تولید کننده انواع مواد شیمیایی می باشد برای استعلام قیمت، مشاوره و خرید انواع محصولات و مواد شیمیایی با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

021-55271642

09213065924

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

محصولات آریاب

  • اسمز معکوس - دستگاه آب شیرین کن +

    آب شیرین کن اسمز معکوس اسمز معکوس تصفیه آب یکی از روش های پر کاربرد در فرآیند های جداسازی ترکیبات اطلاعات بیشتر
  • سختی گیر رزینی +

    سختی گیر چیست سختی گیر (water softener) از پر کاربرد ترین دستگاه های امروزی حذف سختی کل آب که شامل اطلاعات بیشتر
  • دی اریتور (دیریتور) - هوازدا +

    دی اریتور دی اریتور وسیله ای برای حذف گاز ها از آب است. همانطور که می دانید وجود گازهایی مانند اطلاعات بیشتر
  • منبع کویل دار +

    اجزای منبع کویل دار یکی از نیاز های اساسی و ضروری مراکز صنعتی، بیمارستان، کارخانه، ساختمان های مسکونی و استخر اطلاعات بیشتر
  • آشغالگیر +

    انواع آشغالگیر آشغالگیر در آغاز تمام فرایند های تصفیه فاضلاب و قبل از همه آنها قرار می گیرند . همان طور اطلاعات بیشتر
  • چربی گیر +

    پکیج چربی گیر چربی گیر می تواند در واحدهای ابتدایی تصفیه خانه ها قرار گیرد. چربی گیر از جنس پلی اطلاعات بیشتر
  • فیلتر پرس +

    فرآیند تصفیه فیلتر پرس فیلتر پرس برای جدا سازی ذرات جامد معلق در محلول های مایع توسعه پیدا کرده است. اطلاعات بیشتر
  • فیلتر شنی - تولید و فروش فیلتر شنی +

    فیلتر شنی فیلتر شنی می تواند مواد جامد معلق در آب را که عامل اصلی کدورت آب به حساب می اطلاعات بیشتر
  • فیلتر کربنی - ساخت فیلتر های کربنی +

    فیلتر های کربنی فیلتراسیون کربن فعال یک فناوری رایج است که بر اساس جذب آلاینده ها در درون فیلتر کربنی اطلاعات بیشتر
  • هیدروسیکلون - تولید و فروش هیدروسیکلون +

    هیدروسیکلون چیست هیدروسیکلون Hydrocyclone یا دانه گیر تجهیزی از نوع تصفیه آب می باشد که برای حذف ماسه و ذرات اطلاعات بیشتر
  • اسید دی اسکلر +

    اسید دیسکلر (دی اسکلر) به روش های گوناگونی تهیه می گردد. اسید دیسکلر 33 درصد بدون بو با فرمول و اطلاعات بیشتر
  • آنتی اسکالانت - قیمت و فروش آنتی اسکالانت +

    آنتی اسکالانت آنتی اسکالانت به انگلیسی Antiscalant از مواد مورد استفاده در شستشوی سیستم و دستگاه های متنوع می باشد. اطلاعات بیشتر
  • رزین کاتیونی پرولایت +

    رزین کاتیونی پرولایت c100 رزین کاتیونی و آنیونی مصنوعی که اکنون در مصارف تصفیه آب استفاده می شود ، در زمان اطلاعات بیشتر
  • پکیج تصفیه فاضلاب بهداشتی +

    پکیج تصفیه فاضلاب بهداشتی و صنعتی پکیج تصفیه فاضلاب بهداشتی صنعتی ، نمونه فشرده و پیش ساخته واحد های تصفیه فاضلاب اطلاعات بیشتر
  • پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی +

    پکیج تصفیه پساب صنعتی پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی با هدف جلوگیری از گسترش آلودگی در محیط زیست و همچنین استفاده اطلاعات بیشتر
  • 1

مشاوره خرید

شماره تلفن دفتر: 02155271642

کارشناس آب: 09213065924

کارشناس فاضلاب: 09213065925

تلفن آریاب